Goudsmid/vormgever Sarah Schuchard

  • Over mij

  • Wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat heb ik gedaan

Wie ben ik?

Sarah heeft altijd al een affiniteit met het creatieve vak gehad. Na afronding van het propedeuse jaar aan de kunstacademie Minerva heeft zij geproefd van de richting theatervormgeving en interieurarchitectuur waarna zij zich realiseerde dat zij naast ontwerpen ook graag iets tastbaars en functioneels wilde afleveren en een technische achtergrond wilde ontwikkelen.

 

De opleiding tot goudsmid aan de vakschool te Schoonhoven leek haar een ideale studie om deze disciplines samen te brengen tot een functioneel geheel. Deze technische vaardigheden en kennis zijn verder uitgebreid tijdens haar stageperiode bij atelier Cees Wolf.
Bij haar laatste stageperiode ging Sarah weer terug naar haar origine. Ze vertrok naar Kaapstad om daar bij de goudsmid/kunstenaar Mischa Fritsch in dienst te treden. Hier stond niet alleen het goudsmeden centraal, maar ook het creëren van sculptuur. Zij heeft haar praktijkopleider en zijn ‘personal assistant’ geassisteerd in het opzetten van een kunstexpositie, welke met groot succes is verlopen.

 

Mijn filosofie

 

Doordat ik in aanraking kwam met veel verschillende culturen, kreeg ik wijd uiteenlopende indrukken en impressies. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een bijzonder perspectief op smaken, vormen, geuren en kleuren heb ontwikkeld en ik vertaal dit naar mijn sieraden en schilderijen. SchuchART geeft mij de mogelijkheid deze visie met klanten te delen. Hoewel ik aan een vaste ontwerplijn werk, ben ik altijd benieuwd naar persoonlijke wensen en ideeën. Het sieraad kan zo samen met u bedacht en ontworpen worden.

  • links

  • Wat vind ik interessant voor jullie

Link naar Edelsmid Coen Hofhuizen
Link naar onze VOF Just Artisans